2014. január 18., szombat

"Ahogy körbenézek és látom ezt a csodálatos tájat"

Ha mostanában körbenézek a nappalin, akkor egészen megdöbbenek. Hogy miért?
Lássuk csak, van a szobában két nagy svéd doboz, abban tartja Flóra a játékait. Elvileg. Gyakorlatilag a doboz estére kiürül, most  épp Trotter, a ló lóg ki magányosan az egyikből. Közvetlenül előtte szépen legyezőszerűen elrendezve hevernek a mese és képeskönyvek. Azok előtt egy építőkocka, egy felfordított zenélő lovacska, egy csomag papír zsebkendő! (funkciója van), egy baba, egy fél pár mamusz, még építőkocka és egyéb játék. A két doboz közé beszuszakolva a mamusz másik fele.
Szemem áttéved a szőnyegre, kész aknamező. Zenélős tárgyak jobbra és balra, egy kisebb baba, mesekönyv, xilofon és ütője, készségfejlesztő játék, mágneses összerakós kocka - a csúszós! -, puha labda és rendes labda, egymásra építhető fa játék, egy régi csörgő, amit már korábban elpakoltam egyszer, de Flóra visszahozta és végül a pohárépítő, kivételesen összerakva. Most jövök rá, hogy a legók valószínűleg a dobozban maradtak, azokat nem látom sehol.
Ez a szoba korábban egy rendes családi nappali volt, most Flóra baba csatatere, amit az esetek nagy részében összerámolunk. A lakás többi része köszöni, jól van. Vicces, hogy Floci szobája az, ahol a legnagyobb rend van. 

Átalakulnak a dolgok, régen, péntekenként, mikor hazajöttem a munkából, heti stressz levezetéseként nekiláttam takarítani, majd dolgom végeztével boldogan szagoltam a domestos illatot és az este hazaérő férjemtől érdeklődtem, hogy "ugye érzed a felmosószer illatát?." Közben, hiszen az időmbe belefért, főztem valami egészen egyszerű és odafigyelést szinte nem igénylő valamit. 
A rendszerbe akkor csúszott először hiba, mikor annyi munkám volt, hogy a férj előbb ért haza, mint én. Nem azt mondom, hogy megesz minket a kosz, mert most is felporszívózok felmosás után és boldogan szagolom a szétáradó felmosószer illatot, de azért a nappali látványa visszaadhatatlan és ezért hihetetlen az, hogy amúgy, nincs káosz.

"Ahogy körbenézek és látom ezt a csodálatos tájat, melegség fogja el a szívemet, hogy itt lehetek"

ui.: A 10-es csomagolású papírzsepikről?
A létező legjobb rágókák. Flórának van sima műanyag rágókája, van hűtőben hűthető és van az, amit ő kinevez annak és csócsálja. A papír zsebkendő csomag. Elvehetjük és eltehetjük, de visszaszerzi és a rágókat meg úgysem használja.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése