2014. március 14., péntek

Fut a Flóra, fut a Flóra, aztán egyszercsak bámmm, vagy puff

Minden attól függ, hogy milyen módon fog talajt. Legtöbbször a kezét mindig leteszi és így elkerüli a bámm-ot és a puff-ot, ilyenkor a sírás is elmarad. Csak felkel összedörzsöli a tenyerét, így eltávolítja a felszedett kültéri piszkot (egyébként nem) és megy tovább. Az elején még lassan, aztán elkapja a lendület és begyorsul.
Flóra ugyanis labdázik, a kertünk meg lejt. Ideális kombináció a másfél éves gyereknek. Így esett, hogy nagyot esett, lehorzsolta az orrát, összekaristolta a szeme alatt a bőrt, megijedt (nem csak ő) de, -  és ilyenkor milyen jó, hogy a szomszédban van kutya,  - mert a legnagyobb ijedtségből adódó sírás is elmúlik, ha Rozi kutya keresésre indulunk.
Előtte lehorzsolta az ujjait több helyen, utána lejött a bőr egy helyen a térdén. Néha előbukkannak rajta zöld foltok, előre félek, hogy fog kinézni a gyerek, mikor március végén oltásra visszük. Pedig, nem csinálunk semmi rosszat, csak Flóra sokat van a szabad levegőn, az udvaron, a játszótéren és ebből adódnak a bámmok, a puffok és a zöld foltok. 
(Pedig, tetszik tudni Piroska néni, mi  nagyon vigyázunk a Flórára.... ♥ )



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése