2014. június 10., kedd

Anya rinyál

Ha semmi mást nem csinálok egész álló nap, csak figyelem a Flórát, hogy épp hol van és mivel foglalatoskodik, akkor azután, hogy ő elalszik én is kidőlök, mint egy zsák. A dologgal addig nem is volt gond, amíg ébredés után egy kis időt még lakáson belül tudtunk tölteni, mert reggeli után még volt időm olyan hangulat és komfortjavító dolgok elvégzésére, mint porszívózás, mosás, főzés. Azonban egy ideje a rendőrhajcsár gyerekünk reggeli után meglóbálja a cipőjét, ezzel adván tudtomra, hogy őt a háztartási tevékenységeim innentől nem érdeklik és egyben jelzi, hogy azonnal menjünk ki a kertbe.
Hiszen Ö, az alábbi dolgokat akarja megcsinálni:
1, sepregetés a cseresznyefánál
2, összesepert dolgok kidobása hol az egyik, hol a másik kukába
3, lehullott. félig vagy semennyire sem érett cseresznyék széttrancsírozása
4, homokozás - anya szociális foglalkoztatása -
5, rajzolás anyával
6, séta
7, virágszirmok tépkedése
8, garázs körbejárása
9, csattogós lepke rendeltetés és nem rendeltetésszerű használata és ha jó kedve van, akkor hajlandó 
10, labdázni is.

Ha mosni szeretnék segít kiválogatni a szennyest, ha ki akarok teregetni, akkor kiveszi a kezemből a ruhát és ő maga rakja azt a szárítóra. A ruha vagy ott marad, vagy leesik.
Most, hogy beütött a kánikula kinyitott a Floci strand, napjában kétszer csobban a gyerek a mödansziéban. Kint van délelőtt két órát, délután meg, amíg bírja, 3,5-4 órát. Olyan színem van, mint soha azelőtt. Nem is emlékeztem, hogy van olyan állapot, amikor a bőröm nem fehér, de nem is rákvörös. Tehát nem vagyunk idebent, a Flóra nem játszik idebent. Úgy élünk, mint a nomádok, előfordul, hogy a gyereken nincs pelenka, csak fürdőruha és megesik az is, hogy csak pelenka van rajta. Mezítláb szaladgál, már egészen belejött, mert az elején alig merte letenni a kis talpacskáit, most viszont már úgy szalad, mint cipőben. Imádja a vizet és egészen-egészen más most, mint egy éve. Akkor még csak ülni tudott, most meg, ha úgy van kedve hasra vágódik és fröcsköli a vizet szanaszét. Szem látomást élvezi és csak emiatt nem a mosást készítem össze reggelente, hanem a naptejet és a vízhatlan pelenkát, de megfogadtam, hogy jövő szerda estig mindent kimosok és levasalok, amit csak lehet és rend lesz meg tisztaság, mert ez mégiscsak egy "tiszta udvar, rendes ház."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése