2015. január 10., szombat

Ugrik

Flóra óriásit dob, remekül focizik és ha kell gurítja is a labdát. Ezeket persze nem kérdezte a védőnő a szeptemberi, "két évet betöltötte, mit tud a gyerek" státuszvizsgálat során. Viszont nem tudott ugrani. Feltételeztük, hogy nem tud, mert sosem csinálta. Remekül szaladt, forgott jobbra és balra, de mivel szerintem a szó jelentését sem ismerte, így az ugrást nem forszíroztuk.
Nem emlékszem pontosan, hogy az Apja e vagy én, de tegnap este előhoztuk a Flóra, miért is nem tudsz te ugrani kérdést. Először azt hiszem én, aztán a Balázs tartott bemutatót a szabályos, helyből felugrásból. A gyerek már itt dőlt a nevetéstől, persze azonnal próbálkozni kezdett. Hol ugrások közben, hol előtte nevette el magát, nagyon tetszett neki, ezért aztán alig lehetett elvinni fürdeni. Előtte a pelenkázón, aztán a fürdőkádban is ugrani szeretett volna, de az utóbbit megakadályoztuk. 
Reggel tovább csiszolta a frissen megszerzett tudását és rájött, hogy sokkal látványosabb a produkció, ha előtte megkapaszkodik az asztalba. Persze továbbra is hangosan nevet a szökdécselések közben.

A héten volt bölcsiben. Tudja a gondozók és a segítőjük nevét, élesben viszont felcseréli őket. Tudja már, hogy hova megyünk, pár napig a rettenetes idő miatt villamosoztunk. Reggelente kis performansszal indított, mert a kapuban kijelentette, hogy nem, jaj csúszik, Mimikó nem, csúszik, jaj. A hét közepén el is esett a kapuban, de akkor autóval mentünk, viszont hazafelé megálltunk a kerítésnél, nem jöttünk be. Flóra emlékezett arra, hogy reggel "zakózott" egyet és nem akart kiszállni az autóból. Mimikó nem, ottó be oda. Mimikó nem, csúszik jaj." Nagyon tud jajgatni!

A bölcsiben van egy kisfiú, akivel kb. egyszerre érnek be és jönnek el délután. Flóra mindig mutatja, hogy melyik a Vince cipője. Vince, mindig megállapítja, hogy Flóra is jött a bölcsibe. Péntek délután Vince ment a kabátjáért, de tett egy kis kitérőt oda, ahol Flóra öltözött megállt, majd visszafordult.

Voltak sószobában is, amitől Flóra teljesen kiborult. Nem magától a sószobától, hanem attól, hogy ők most valahova mennek. Valahova, ami nem az udvar lesz és valahova megy, de nem velünk. Borzasztóan tűrte a kimozdítást. Ez nekem annyira nem tetszik, tudom, hogy nagyon érzékeny és finom lelkű, de kicsit aggódom, hogy így kiborul, ha valami ismeretlen helyre mennek. Főleg abban a szövegkörnyezetben, ha azt mondják, hogy minden gyerek úgy élvezte, hogy mennek valahova, csak a Flóra nem.
Tény, hogy ő az a gyerek, akit lefoglal a kirakó és ha, úgy van kedve bemegy a szobájába leveszi a mesekönyvet a polcról, felül a foteljére és percekig lapozgatja, nézegeti és kommentálja a látottakat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése