2013. április 15., hétfő

Restancia

Kicsit meg lett zavarva Flóra napirendje, néha napján felüti fejét az összevisszaság, de szerencsére eddig mindig visszataláltunk a rendes, már kitaposott ösvényre. A rendszerben az okozza a  fő zavart, hogy az éjszakákat oly rég óta átalvó gyerek mostanában felébred vagy inkább megébred. A problémát néha orvosolni lehet cumi visszaadással és akkor alszik tovább, néha viszont nem.
Ébredt már hajnali fél 2-kor, fél 4-kor, de megesett, hogy 3 felé tartott ébresztőt. Úgy, mint, aki azt hiszi reggel van, békésen elkezd sziszegni, kapargatja a lepedőt és örül. Közben pedig még fáradt, kis könnyű éjszakai séta után általában vissza is alszik és reggelig nem jelentkezik. 
Az első ilyen akciója fél 5-re esett, akkor nem igazán tudtuk mit is kellene tenni, így megkezdtük a napot. Flóra jó kedvű volt, mosolygott, játszani kezdett, így megcsináltuk a reggelijét. A gyerek evés közben elaludt, de úgy, mint  jobb napjain még csecsemő korában. Fél 7 előtt kidőlt és aludt is utána bőven. Időjárás-változás és jön a foga, ez a két fő indok, amire bármikor rá lehet fogni az ébredéseket.

Elmúlt  fél éves, 8 kg-nál picit több, majdnem 70 cm. A haját elől és oldalt bármilyen nehezemre is esett, megfodrászoltam. Belelógott a szemébe és túllógott mindkét fülén. Engem zavart, őt nem. Hajtincsek félretéve, lelapítva.
Foga még nincs, de hamarosan lesz, mert elől fehér az ínye, egyik jobban, másik kevésbe. Rögtön kettőt növeszt. Minden játékot megízlel, a  fenti zsiráfnak már minden testrészét megcsócsálta, ha nem abba, akkor az állatot elárasztó nyál tengerbe fulladna bele szegény pára.
 Étvágya remek. (Kopp-kopp-kopp) A krumpli sárgarépa páros mellett fogyasztott már cukkinit és céklát, valamint sütőtököt, bár mondjuk azt bébiétel formájában. Az elején nem volt tőle "elájulva", de végül "lecsúszott", másnap már nem is fintorgott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése