2013. április 26., péntek

7 hónapos a kis..

Floci-Pots, Floci-Moci, a kis béka, a pókmajom, Flocesz, Flocerino, Florecita, Flicike a kis Fricike, Icuka, Mancika és Csabi.
A Flórát Balázs egyáltalán nem, én pedig csak elvétve használom. Társaságban persze nem mondjuk rá, hogy Flicike, de ha magunk vagyunk, vagy ketten beszélünk Róla, akkor bizony a fent felsorolt lehetőségeket variáljuk. 
Még jó, hogy olyan nevet kerestünk, aminek nincs egyértelmű becézése. Mi lett volna, ha Katikának nevezzük? Oda a költői szabadság. Na de, nem ezért nem  se Katika, se Kittike. :)

Tényleg 7 hónapos és a legnagyszerűbb és legújabb újdonság (új szót alkottam) Vele kapcsolatban, hogy a táviránytó nagy szerelmese. A színes gombok, vagy a tiltás miatt még nem tudom, de megszerzése érdekében még mászás szerű jeleneteket is produkál. Nekem se kell több, a távirányító felcsapott mézesmadzagnak és csillogó szemekkel figyeljük, ahogy a megszerzése érdekében Floci előre rakosgatja a kis kezecskéit és halad a cél felé. Persze a lábánál még kell neki segítség,hogy ne csússzon szét és ne vegyen fel béka alakzatot.

A DeDeDe és a Sssssssssssssszzzz szavakat is előszeretettel hangoztatja, nagyon figyel mindenre, ügyesen eszik, iszik és az első fogacskája recés kis tetejével harapdálja az ujjamat, minden lapos, kerek, szögletes színes és nem színes dolgot a szájába akar szedni. Valószínűleg a fogacska miatt mostanában éjszakánként néha felébred és csendes dedede-dézésbe kezd, vagy csak simán forgatja a fejét és dörzsöli az arcát. 70 cm és valamivel több, mint 8 kg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése