2013. december 8., vasárnap

Kis lépések

Floci orvosnál járt, - tanácsadáson - ahol megtudtuk, hogy a súlya 11.4kg., a magassága meg 80cm. Az orvosnál ugyan úgy viselkedett, mint mostanában minden idegen helyen: sírni kezdett.
Sokat változik, vagy változott az utóbbi időben, megkülönbözteti a helyeket, tudja mit ismer és mit nem, amit nem attól fél. Egyébként is óvatos gyerek, aki mindent elég körültekintően végez, kivéve a sütőajtó csapkodást, mert azt lendülettel csinálja, de ott is arra figyel, hogy mit reagálunk rá mi. Változik, mert a hangsúlyokat érzi és nem szeretni, ha nem kedvesen szólnak hozzá.
És..és...és kezd megtörténni a csoda, Floci lépeget egyedül. Két hete kezdte,akkor 3-at lépett, majd egy hétig semmi, csak és kizárólag úgy, ha valakinek az ujját foghatja. Persze nem mindegy az sem, hogy melyiket, kiválasztja a megfelelőt, és csak egy ujjat fog meg, aztán neki indul óvatosan, küszöböket átlépve.
Ma reggel azonban jött jött jött és nem volt ott a kezünk. Furcsa volt, lépett és nem kereste a kapaszkodót.
Rengeteget magyaráz, ismétel dolgokat és nem értem, hogy mit mond. Biztos van értelme, mert néha többször elismétli ugyan azt egymás után, de nem jövök rá mi lehet. 
Legot szokott szétszedni és akkor mondja, hogy össze. Ilyenkor jövök én és összerakom. 
Van állathangokat utánozó könyve, amiben meg kell nyomni a gombokat és megszólal a cica, kutya, ló, nagy ellensége a nyúl stb. A cicát utánozza a nyávogásban, és valamire vagy kompletten az egész könyvre használja a go-go, vagy gót, gót kifejezést.
Fürdésnél a háp-hápnál rámutat a kacsára. Imád fürdeni, szeret építős egymásba rakós játékokkal játszani, szereti a zenét, táncol Halász Juditra és Hans Zimmer különböző szerzeményeire is. 
Játszótérre nem megyünk, mert rút az idő és nem szeretném hogy megfázzon vagy én megfázzam. Udvaron bandázunk, ott sétálgat és fárasztja magát.
Van hótaposója, szóval felkészülten várjuk a zimankót, ezután csak annak kell szurkolni, hogy Floci keresztanyukája is találjon magának egy kevéssé szép (külön kritérium, emlékül a tavalyinak), de meleg és kényelmes hótaposót és akkor akár hárman is tombolhatunk a hóban. Flóra úgyis bírja az ilyesmit :)
És bírja a tisztítószereket, a domestost, a cipőpucolót, a partvist a porszívót és csupa ilyen, elég illetve nagyon veszélyes dolgot.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése