2012. november 12., hétfő

Kötelező hercehurcák

Flóra elmúlt hat hetes, tiszteletünket kellett tenni a csípőficam szűrésen. Rendelési időpont: 1 nap/hét, mindig csütörtökönként, időpont 2-től 6-ig. Előjegyzés nincs, csak tömeg és várakozás. Hello rideg magyar valóság.
A hat hetes babákat és a 6 éves iskolás gyerekeket is ugyan aznap, ugyan akkor, ugyan az a doktornő vizsgálja.
Mikor odaértünk - 4-re mentünk, mert  állítólag addigra cseng le az első roham - 11 fő volt előttünk. Kíváncsi voltam és egyúttal aggódtam hogy fogja viselni Flóra a várakozást. De a mi lányunk, az mégiscsak a mi lányunk és példát mutatott a többi hasonló korúnak, hogy kell lazán és teljes nyugalommal viseltetni az ilyen és efféle helyzetekben. 
Őt nem zavarta a tömeg, nem zavarta a várakozás, a közben fellépő csuklása, nem érdekelte a többi gyerek eszeveszett sírása és se nem érdekelte, se nem zavarta, hogy egy iskolás fiú folyamatosan megemelt hangerővel kommunikált az őt elkísérő édesanyjával, az se hogy ugyan ő többször beleharapott az anyjába, amire ő emelkedett hangnemben adta a fia tudtára mennyire nem tetszik neki a viselkedése. (Hello átlag modern magyar szülő)
Mintegy másfél órás várakozás után, a maximum 10 perces vizsgálatot némán tűrte, úgy nézett, mintha épp a hasát simogatnák és a vizsgálat eredménye is legalább olyan megnyugtató volt, mint Flóra tanúsított magatartása. Teljesen rendben van.
A másfél órás várakozást persze hasznosan töltöttük, mert, ha már arra jártunk beugrottunk Zsuzsa nénihez, a védőnőhöz és választottunk fülbevalót, mert lassan aktuálissá válik ez, a Flóra előtt álló újabb próbatétel is. Egyébként pedig, ha már ott jártunk gondoskodott arról, hogy a ne feleslegesen vigyük magunkkal a plusz pelenkát és a törlőkendőt :)) 
Végezetül:
A doktornő nem tudta megmondani, hol fogják tartani a csípőficam szűrés 3 hónapos kontrollját. 
Majd valaki tájékoztat. Budafokon megszűnik az a heti egy délután, ami eddig maximális kihasználtsággal működött. (Hello jól megszervezett magyar egészségügy)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése