2012. november 29., csütörtök

Két hónap kifejtve

November 25-én két hónapos lett a kicsi Ork. Új beceneve  van és (sajnos) az előzőekhez teljesen jól passzol. A feje alatt lévő ronggyal ugyanis mostanában élet-halál harcot vív. Addig nem nyugszik meg, amíg össze nem gyűri és ki nem rángatja a feje alól. Általában a feje alól kiszedi, de a törzse alatt ottmarad, reggelre pedig kapunk egy legyezőszerűen összegyűrt pelenkát. Így lett Flórából, a kis Leporelló. De ritkán hívjuk így, sokkal inkább a Fló, Flóc, Flórka és Floriska neveket használjuk, illetve használom. Az apja maradt a jól bevált Elmo és Ork szavaknál.
Hétfőn megmértük, 4650 gramm. Csodálatosan okos, értelmes, figyelmes és beszédes. Érdeklődik és figyel, mosolyog és nevet. 
Rendeződni látszik az alvása. 
5x eszik és nem érdekel mit mond a védőnő vagy az orvos, az a 130 gramm, amit alkalmanként megeszik, az neki elég. Valóban, ennyit eszik kb. 1 hónapja, de akkor még maradt a cumisüvegben, most már nem. Kipihent és kisimult, jókedvű és elégedett. Én ilyennek látom, aztán a szakkönyvek meg azt írnak amit akarnak, ha a gyerek éhes lenne, azt jelezné és nyilván adnék is neki. Sokat van levegőn, nézi a színes játékait, a zenélő forgót. Egyértelműen jelzi ha elfárad, ha túl sok inger érte, ha nyugalomra vágyik. Csodálatosak ám a babák,a maguk módján ugyan úgy megértetik magukat az emberekkel.

Amikor letettük aludni, a feje még a pelenka közepén volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése