2012. október 9., kedd

Kicsi ork (Avagy hogyan nem lettél Lilla)

Apukáddal sokat gondolkoztunk azon, mi lenne számodra a legideálisabb név, egy olyan, ami Neked is tetszik és nekünk is. Egy olyan, ami szépen hangzik kiejtve és nem kell feltétlenül becézni, egy olyan, ami időtálló, nem divatnév, viszont illik egy babához és egy felnőtt emberhez is.
Kezdetben  és elég sokáig, a Lilla Eszter kombinációt tartottuk befutónak. De amikor még a hasamban voltál sosem hívtunk így, mindig Elmo voltál. Fogalmam sincs honnan jött ez a név, de mikor megláttalak, tudtam, hogy jó beceneved volt. Szép nagy hajjal születtél, csodádra jártak a kórházban, mindenki a hajadat (is) dicsérte. 
Most már nem hívunk Elmonak, elmúlt az az idő, mint ahogy a Lilla név is a feledés homályába merült és lettél végül, Apukád javaslatára Flóra (Eszter).
Hogy az Elmo helyett hogyan becézgetünk, mi a felelősségteljesen gondolkozó szüleid,  igen jól sejted, Te vagy most a kicsi Ork, a mi kicsi Orkunk, ezt is Apukád találta ki.
Tudod Flóra kik voltak a kicsi Orkok?
A Gyűrűk ura című könyvben a címszereplők, a Hobbitok. Őket hívták az Entek - fák - kicsi Orknak, mert a Hobbitok kis túlzással olyan aprócskák voltak, mint most Te, de nagy dolgot vittek véghez.

~

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése